Günlük Baş Ağrınızın 5 Nedeni ve Onlarla Başa Çıkmanız için 4 İpucu

Günlük Baş Ağrınızın 5 Nedeni ve Onlarla Başa Çıkmanız için 4 İpucu

Günlük Baş Ağrınızın 5 Nedeni ve Onlarla Başa Çıkmanız için 4 İpucu


 Günlük Baş Ağrıları

 

Her gün baş ağrısına sahip olmak çok çabuk rahatsız edici hale gelebilir. Tüm zonklama ve vuruşları garanti altına almak için kafanızın içinde ciddi bir sorun olması gerektiğini bile düşünmeye başlayabilirsiniz.

Sorunun kafanızın içinde olduğunu düşünmek yaygın bir yanılgıdır. Baş ağrılarının çoğu, başınızı, boynunuzu ve yüzünüzü çevreleyen kan damarlarının ve kasların sinirlerinde başlar. Stres ve kas gerginliği gibi tetikleyiciler kan damarlarını genişletir ve ağrı duyan sinirler gerilir, bu da ağrı sinyalleri gönderir.

Sürekli baş ağrıları, doktorunuz veya Seattle Ağrı Tedavisi tesisinde bir tıp uzmanı tarafından tedavi edilebilir Ayrıca başınızın neden sürekli olarak ağrıyor olduğunu keşfetmek ve bununla nasıl başa çıkılacağını öğrenmek için kendi başınıza birkaç yöntem deneyebilirsiniz.

BAŞ AĞRISININ 5 YAYGIN NEDENI

Sürekli baş ağrınız varsa, özellikle her gün ortaya çıkıyorsa, en kötüsünü düşünmek doğal bir içgüdüdür. Bununla birlikte, çoğu baş ağrısı ciddi değildir ve birkaç yaşam tarzı değişikliği yapılarak giderilebilir.

Düşünmemiş olabileceğiniz birkaç nedene bakalım.

  • Stres: Eğer hissettiğimiz zaman stresli , vücudunuz tepki verir ve kafa derisi ve boyun gergin up kasları. Bu, gerilim tipi baş ağrısına neden olur.
  • Dehidrasyon: Yeterli su içmemek kan hacminin düşmesine neden olur ve bu da kan damarlarınızın daralmasına neden olur.
  • Sinüs enfeksiyonu: Altta yatan bir sinüs enfeksiyonu, iltihaplı sinüs boşlukları nedeniyle migren tipi baş ağrısına neden olabilir.
  • Çok fazla baş ağrısı ilacı almak: Parasetamol, aspirin, kafein ve kodein çekilme semptomlarına neden olabilir ve bu da başka bir baş ağrısına neden olabilir. Baş ağrısı tabletlerinde aşırıya kaçmayın.
  • Çok fazla kafein içmek: Kafein , kan damarlarınızda vazokonstriksiyona neden olarak damarları daraltır. Dar kan damarları baş ağrısına neden olan şeydir.

BAŞ AĞRILARIYLA BAŞA ÇIKMAK

Günlük aktivitelerinizi gözden geçirmek ve baş ağrısını geçirdiğiniz zamanları belirlemek, bir model oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Baş ağrısı çekince ne yapıyorsun? Belirli bir yerde misiniz? Örneğin, dizüstü bilgisayarınızda çalışırken baş ağrısı çekmeniz boynunuzun duruşuyla ilgili olabilir  .

Modeli gördükten sonra, onunla başa çıkmaya başlayabilirsiniz. İlaç içermeyen birkaç acil ağrı kesici tekniğe bakalım.

  • Rahatlayın: Zihninizi ve kaslarınızı gevşetmenin bir yolunu bulun. Yoga ve meditasyon iyi çalışıyor. Basit nefes egzersizleri de işe yarayabilir.
  • Işıkları kısın: Özellikle bilgisayar ekranınızdan gelen parlak ışıklar baş ağrısına neden olabilir. Gün boyunca ekranınıza düzenli olarak ara verin ve yemek yerken veya sadece ailenizle rahatlarken loş ışıklar kullanın.
  • Biraz su için : Çok soğuk olmayan bir veya iki bardak su için. Kendinizi susuz hissediyor olabilirsiniz  bu da baş ağrısına neden olabilir.
  • Biraz zencefil çayı deneyin: Zencefil, ani baş ağrıları için etkili bir doğal tedavi yöntemidir.

Son not

Rahatsız edici olsalar da, baş ağrınızın sizi daha fazla strese sokmasına izin vermemeniz önemlidir. Bir kalıp oluşturun ve birkaç günlük alışkanlığı değiştirin ve farkına varmadan ağrısız bir gün geçiriyor olabilirsiniz!

Etiketler: günlük baş ağrıları
Ekim 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR